Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Samenwerken of Adverteren?

Een digital nomad is een nieuwe manier van leven dankzij het internet. Digitale nomaden zijn reizigers die werken via het internet. Dankzij hun flexibele manier van werken zijn ze niet gebonden aan hun locatie of werk. Ze kunnen vrijwel op elke plek ter wereld werken zolang ze een internetverbinding hebben. De meeste digitale nomaden hebben geen vaste woon of verblijfplaats. Ze reizen de hele wereld rond en werken vanuit hotels op prachtige locaties. Zo werken ze aan het strand van Bali of in Zuid-Amerika. Geen enkele locatie is te gek voor een digitale nomad.

Digital nomad heeft een sterke opkomst

Steeds meer jongeren kiezen ervoor om te gaan werken als digital nomad. Ze zien het als een levensstijl, maar ook een manier om goedkoop de wereld rond te reizen. Ze proberen hun levensonderhoud en verblijfkosten zo laag mogelijk te houden. Vervolgens maken ze gebruik van Skype en het internet om te werken. Aziƫ en Zuid-Amerika zijn populaire continenten voor de digitale nomaden om tijdelijk te verblijven. Het boek the 4 hour workweek van Timothy Ferriss opende veel mensen de ogen hoe het ook kan.

Wat voor werk doen digitale nomaden?

Er zijn verschillende beroepen die online uitgevoerd kunnen worden. Het is belangrijk dat de nomaden op afstand kunnen werken. We zien digitale nomaden in de vorm van webdesigners, softwareontwikkelaars, online coaches, affilate marketeers, online marketeers en zelfs pokerspelers. Maar ook vertalers, seo schrijvers en videomakers leven als digitale nomaden. Soms combineren ze meerdere beroepen om zo inkomsten te genereren. Er zijn ook digitale nomaden die gewoon in vaste dienst zijn voor een bedrijf. Ze hebben de mogelijkheid om op afstand in het buitenland te werken. Dit betekent dus dat lang niet alle digitale nomaden zelfstandig werken.

Regels voor digitale nomaden in Nederland

In Nederland zijn er wel specifieke regels als je van plan bent om als digitale nomad aan de slag te gaan. Als eerste moet je ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel voor vertrek. Daarnaast mag je maximaal 8 maanden in het buitenland verblijven. Verblijf je langer in het buitenland? Dan ben je verplicht om jezelf als Nederlander uit te schrijven. De meeste digitale nomaden zorgen er daarom voor dat ze binnen 8 maanden weer een keer terug naar Nederland keren.


editor

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *