Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Samenwerken of Adverteren?

De rijkste mensen ter wereld bezitten geen miljoenen euro’s, maar miljarden euro’s. Al zouden ze het willen zouden ze in theorie hun geld niet op kunnen maken. Sommige mensen uit de lijst met rijkste mensen ter wereld hebben zelfs meer geld dan banken of landen. Het is bizar om te zien hoeveel geld deze mensen bezitten. Maar wie is nu de rijkste man ter wereld? Vrij lang was dit Bill Gates, maar de ontwikkelaar van Microsoft droeg het stokje een tijdje terug over aan de nieuwe rijkste man ter wereld. De nieuwe rijkste man ter wereld is Carlos Slim Helú.

Wie is Carlos Slim Helú?

Carlos Slim Helú is de eigenaar van een telecommunicatieconcern genaamd Telemex en woont in Mexico. Hij zou een vermogen hebben van 74 miljard. De Mexicaanse zakenman is geboren in Libië en mag zich sinds mei 2013 de rijkste man ter wereld noemen. In 1967 trouwde Helú met z’n grote liefde Soumaya Domit. Samen kregen ze zes kinderen, maar helaas overleed z’n grote liefde in 1999 aan een nieraandoening. De drie zonen van de familie Slim werken inmiddels in het bestuur van de bedrijven van hun vader.

Hoe werd Slim zo rijk?

Dankzij de erfenis van z’n vader was Slim al niet bepaalt arm te noemen toen hij als ingenieur afstudeerde aan de universiteit in Mexico. Zijn interesse lag tijdens z’n studie al in zakendoen. Hij leerde dit zichzelf aan via verschillende boeken. In 1990 besloot hij z’n eerste bedrijf op te kopen het telecommunicatieconcern Telemex. Het was toen nog eigendom van de regering, maar de regering wilde het bedrijf privatiseren. Slim kon het bedrijf goedkoop overnemen doordat hij vriendjes was met de president. De aankoop van Telemex was slechts het begin. In de jaren 90 investeerde hij in diverse bedrijven zoals Televisa, Apple, AT&T en Altria. Uiteindelijk groeide hij dankzij zijn investeringen uit tot de grootste zakenman ter wereld en de rijkste man.


editor

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *