Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Samenwerken of Adverteren?

Steeds meer digitale nomaden verdienen geld als online trainer. Dit doen ze door een cursus te geven in iets waar ze zelf goed in zijn. Het is belangrijk om hierbij eerst te kijken naar je eigen kwaliteiten. Weet jij bijvoorbeeld hoe je een website op 1 krijgt in Google? Of ben je goed in het koken van gezonde maaltijden? Wat het ook is zorg ervoor dat je iets bedenkt wat anderen graag willen leren. Maar vooral waar anderen graag geld voor overhebben.

Schrijf je cursus uit in meerdere lessen

Het is nu belangrijk dat je de cursus gaat uitschrijven. Doe er eventueel oefeningen bij en maak er interactieve video’s bij. Het is belangrijk dat de cursus het geld echt waard is. Mensen moeten het ervoor overhebben om hier geld voor te betalen. Bepaal daarna ook de prijs die je voor de lesstof wil vragen. Maak hiervoor uiteraard een marketingmix en doe onderzoek naar de concurrentie. Hoeveel geld zo je bijvoorbeeld kunnen vragen voor de cursus? Probeer niet te duur in te zetten. Je kan beter een passief maandelijks inkomen innen dan enkel één klant die de cursus aanschaft.

Bouw een website

Via Wordpress kan je eenvoudig met Woocommerce je eigen cursussite bouwen. Er zijn gratis modules voor je site te downloaden waarmee je een deel van de site kan afschermen. Op dit deel van de site ga je de cursus publiceren. Pas als je klanten betalen krijgen ze toegang tot dit deel van de site en kunnen ze de cursus volgen.

Promoot je cursus

Als alles klopt en getest is kan je aan de slag om de cursus te promoten. Met affilate marketing kan je eventueel klanten trekken, maar ook met social media. Promoot je cursus eventueel met filmpjes waarbij je klanten een idee geeft wat ze kunnen verwachten. Nu is het wachten tot de eerste klanten zich aanmelden en je echt geld met je cursus kan verdienen.


editor

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *