Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Samenwerken of Adverteren?

Heb jij een weekendje Milaan op de planning? Dan is het verstandig om een goede planning te maken, want Milaan heeft ontzettend veel te bieden. Het heeft alleen al tachtig musea! Gelukkig kunnen wij jou een handje helpen, want hieronder zetten wij de hotspots op een rij waarvoor je zeker tijd vrij moet maken tijdens jouw stedentrip.

1. Dom van Milaan

Natuurlijk begin je bij hét hoogtepunt van de stad, en dat is de Dom van Milaan. De kathedraal heeft een indrukwekkende uitstraling met daarvoor een enorm plein. De kathedraal is overigens niet alleen mooi vanbuiten, maar ook vanbinnen. Je kunt het Duomo bezoeken en je kunt zelfs het dak beklimmen. Vooral dat laatste is een aanrader om te doen: na de klim heb je geweldig uitzicht over de stad en je kunt de architectuur met het blote oog van dichtbij bekijken. Bovendien vind je op het dak 135 torenspitsen en beelden van heiligen.

2. Santa Maria delle Grazie-klooster

De Santa Maria delle Grazie, in het Nederlands ook wel Onze-Lieve-Vrouwe van Genade, is een kerk in Milaan. De kerk is bij het publiek vooral populair omdat je hier het meesterwerk van Leonardo da Vinci kunt bewonderen: Het Laatste Avondmaal. In 1495 begon hij te werken aan het kunstwerk en in drie jaar tijd was het afgerond. Uiteindelijk was het een schildering geworden van 4,6 meter bij 8,8 meter. Je ziet in het kunstwerk twaalf apostelen met elk hun eigen uitdrukking, want Christus zei: ‘Een van jullie zal mij verraden’. Deze uitdrukkingen kun je heel gedetailleerd terugzien in Het Laatste Avondmaal van Da Vinci.

3. Castello Sforzesco

Aan de rand van het centrum van Milaan vind je het Castello Sforzesco. Dit kasteel is in de vijftiende eeuw gebouwd en is net zo prominent als de andere bezienswaardigheden van Milaan. Ook hier heeft Leonardo da Vinci gewerkt. Helaas ging het niet alleen over rozengeur en maneschijn, want het heeft behoorlijk wat oorlogen en verraad meegemaakt. Wel kun je dit kasteel nog steeds bezoeken, want hier zijn verschillende musea in ondergebracht waaronder een Egyptisch museum. En wanneer je toch in de buurt van het Castello Sforzesco bent, kun je meteen een wandeling maken door het grootste stadspark van Milaan: Parco Sempione. Even ontsnappen aan de drukte in Milaan en genieten van het zonnetje, heerlijk!

4. Het Scala-theater

Het Teatro alla Scala in Milaan, oftewel het Scala-theater, is een van de mooiste en grootste theaters van de wereld. Dit theater is bekend omdat er veel grote sterren hebben opgetreden. Bovendien is het interieur van dit theater adembenemend: het vele bladgoud en rood fluweel vind je in elke hoek van het gebouw. Nog steeds kun je het Scala van Milaan bezoeken, maar wanneer je een voorstelling wil bijwonen moet je ruim van tevoren een ticket kopen. Houd hier dus rekening mee wanneer je een stedentrip naar Milaan hebt gepland.

5. De Gouden Vierhoek

Als je van luxe kledingmerken houdt, mag je de winkelplek van Milaan, de Gouden Vierhoek, zeker niet overslaan. Hier kun jij namelijk zeker slagen! De Gouden Vierhoek kent vier straten, namelijk Via Sant’Andrea, Via Manzoni, Via Montenapoleone en Via della Spiga. De meest chique kledingwinkels vind je hier, zoals Chanel en Prada. Wanneer je deze winkels liever overslaat, kun je een bezoekje brengen aan het D-Magazine Outlet. Ook deze bevindt zich in de Gouden Vierhoek en de prijskaartjes zijn hier een stuk kleiner. Vul die kledingkast maar aan!

6. Brera

Een van de gezelligste plekjes van Milaan is de wijk Brera. Je vindt hier pittoreske steegjes, vriendelijke inwoners en om vrijwel iedere hoek vind je wel een gezellig barretje. Plof hier neer en ga genieten van alle mensen die er rondlopen. Vroeger was dit een kunstenaarswijk en dat kun je nog steeds proeven aan de relaxte sfeer die er hangt. Al met al is dit een knus wijkje dat je zeker moet opzoeken wanneer je in Milaan bent. Niet voor niets dat het wordt vergeleken met Montmartre in Parijs. 

7. Milanese lekkernijen proeven

Niet echt een hoogtepunt dat je kunt zien in Milaan, maar wel kunt proeven: de typische delicatessen. En je raadt het waarschijnlijk al, want dat is natuurlijk ijs! Zo heb je bij de bekende ijssalon Il Massimo Del Gelato wel acht chocoladesoorten met elk hun eigen cacaogehalte. Bovendien combineren ze chocolade met kruidige smaken zoals chilipeper of sinaasappel. Daarnaast heeft Milaan wel zes ijszaken van keten GROM: deze keten gaat altijd op zoek naar de lekkerste, natuurlijke ingrediënten. Proef dus zeker een ijsje van deze keten wanneer je in Milaan bent. 


administrator

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *