Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Samenwerken of Adverteren?

Concentreren is een kunst op zich en het gaat de ene beter af dan de ander. Maar gelukkig kun je concentreren leren en is dit ook handig voor je dagelijks leven. Zo moet je tussendoor genoeg tijd nemen voor jezelf door even een filmpje te bekijken, de set van LEGO Technic af te maken of een frisse neus halen. Na het lezen van deze blog weet jij hoe jij je beter kan concentreren.

Zorg voor ontspannende muziek

Vooral als je alleen op kantoor zit, is het fijn om op de achtergrond ontspannen muziek op te hebben. Natuurlijk niet op standje 30 maar gewoon rustig op standje 7. Zo is het niet helemaal stil in het kantoor en muziek helpt je ook om beter te concentreren. Daarnaast heb je op Spotify speciale afspeellijsten met concentratiemuziek.  Dus zoek deze lijst eens op en merk meteen verschil tijdens je werk.

Mindfulnesstraining

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een training te volgen die je helpt om beter te kunnen concentreren. Door een mindfulnesstraining te volgen leer je je beter te concentreren op 1 ding tegelijk. Door de training krijg je meer innerlijke rust, word je minder meegesleurd door gedachtes en wordt er opgemerkt wat er in jou speelt. Je volgt deze training 8 weken lang en merkt direct na de eerste training al dat je concentratie beter blijft.

Genoeg beweging

Vooral als je een kantoorbaan hebt, dan is het belangrijk om tussendoor genoeg te bewegen. Zo moet je eigenlijk elk uur wel even je benen strekken. Dus bezoek eens vaker de wc, haal koffie en thee voor je collega’s of loop gewoon een rondje door het kantoor. En verzamel een paar van je collega’s om middags in de pauze een rondje te gaan lopen van minimaal een kwartier. Want door elke keer een korte break te houden, helpt het je om daarna weer beter te kunnen concentreren op je werk.

Afleiding tussendoor

Uit onderzoek is gebleken dat je ongeveer anderhalf uur geconcentreerd aan het werk kan, maar je na 30 minuten al minder concentratie krijgt. Daarom is het belangrijk om tussendoor genoeg andere dingen te doen zodat je daarna weer geconcentreerd bezig kan. Je kan bijvoorbeeld bezig gaan met Star wars LEGO, een spelletje doen op je telefoon, een boek lezen of verder gaan met  je Harry Potter LEGO-set. Doe dit minstens 10 minuten om daarna weer vol concentratie aan het werk te gaan.


editor

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts